Schrijf je in voor een gezellige kookwedstrijd: Harderwijk kookt

Ben jij een culinair talent, wil je laten zien wat je in huis hebt en vind je het leuk om met mensen uit je eigen buurt en andere wijken in contact te komen? Dan is kookwedstrijd Harderwijk KOOKT op zoek naar jou! 

Haal de chef-kok in jezelf naar boven!

Vorm een kookduo en maak op zaterdag 27 augustus het lekkerste gerecht van Harderwijk. Harderwijk KOOKT zoekt geen topchefs of gevestigde namen. De wedstrijd is voor iedere keukenprins of -prinses die graag met andere mensen in contact komt. Kom je uit Harderwijk of Hierden, warm je dan alvast samen met een vriend(in), familielid of kennis op voor de gezelligste kookwedstrijd van Harderwijk!

Als kookduo ga je een gezonde competitie aan met de andere duo’s en bereid je mooie gerechten met lekkere lokale ingrediënten. Een professionele jury proeft en beoordeelt de gerechten. Maar het gaat bij Harderwijk KOOKT niet alleen om het wedstrijdelement. Je komt ook op een leuke manier in contact met mensen uit je eigen buurt en andere wijken.

Culinaire afvalrace

De kookwedstrijd is een afvalrace met vier wedstrijdrondes. Tijdens deze rondes kun je je culinaire kunsten laten zien, maak je kans op een professionele masterclass over vlees die ter plekke wordt gegeven en word je getest op warenkennis, smaakkwaliteit en snijtechniek. Elke ronde bepaalt de jury wie naar de volgende ronde mag.

Het duo dat uiteindelijk het lekkerste gerecht bereidt met zelfgekozen ingrediënten, krijgt de Gouden Garde uitgereikt en mag zich ‘Streekchef Harderwijk KOOKT 2016’ noemen.

Op 27 augustus aanstaande gaan de duo’s tussen 11.30 en 18.00 uur aan de slag op zogeheten mobiele keukens. De wedstrijd vindt plaats op het terrein van stichting Rietmeen, aan de Ouverturebaan 1-3 in Harderwijk. Voor de tweede en derde plek worden de Zilveren en Bronzen Garde uitgereikt.

Schrijf je in!

Ga voor de Gouden Garde en eeuwige kookroem! Schrijf je in op de website www.harderwijkkookt.nl, waar je ook het volledige programma vindt. Houd voor de meest actuele informatie de Facebookpagina Harderwijk KOOKT in de gaten.

Harderwijk KOOKT is een gezamenlijk culinair initiatief van de gemeente Harderwijk en welzijnsorganisatie ZorgDat. Het kookevent wordt in samenwerking met StreekChef georganiseerd. Stichting Rietmeen verzorgt een aanvullend programma voor alle aanwezigen.