Scholendebat ‘Burgerschap en de Miljoenennota’ in het Huis van de Stad

Op dinsdag 9 oktober is het scholendebat ‘Burgerschap en de Miljoenennota’ in de raadzaal van het Huis van de Stad. Aan het debat doen 30 leerlingen van scholen uit Ermelo en Harderwijk mee: RSG Slingerbos, Christelijk College Groevenbeek en Christelijk College Nassau-Veluwe.

De leerlingen gaan het debat met elkaar aan over het thema ‘Wat mag burgerschap kosten?’ Op deze manier leren scholieren over maatschappelijke thema’s en democratie op landelijk en lokaal niveau.

De jury die de scholieren op hun debatkwaliteiten beoordeelt, bestaat uit vijf bekende personen uit Harderwijk en Ermelo.
Het scholendebat is één van de activiteiten die tijdens de maand van Burgerschap in oktober plaatsvindt. In de maand van Burgerschap gaan inwoners, bedrijven en organisaties uit Harderwijk en Hierden en de gemeente Harderwijk in gesprek met elkaar, waarbij de ontmoeting centraal staat.

Het debat start om 19.00 uur onder leiding van burgemeester Harm-Jan van Schaik. U bent van harte uitgenodigd om bij het debat aanwezig te zijn.

Inwoners die het debat bij willen wonen kunnen zich aanmelden via burgerschap@harderwijk.nl. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.