Robotschool met Industriële Robotica

Hoe bereid je toekomstige werknemers goed voor op de ‘Smart Industry’, waarin automatisering, digitalisering en robotisering centraal staan? Met een robotschool. Landstede is met ‘#robotschool’ de inzending van Rabobank Harderwijk voor het SamenSterkerFonds. 

Zij zet met het nieuwe keuzedeel Industriële Robotica in op opleiden voor banen van de toekomst. 

De ondersteuning van het fonds wordt ingezet om de jeugd te bereiken en het praktijklokaal te upgraden. Want als je wilt werken met robots dan moet je goed kunnen oefenen.

De belangstelling op de laatste Open Dag laat zien dat de belangstelling voor robotica groot is. Speciaal voor deze dag stelde het Fieldlab Industrial Robotics een ‘Kuka robotarm’ ter beschikking. Hier werden demonstraties mee gegeven.

Onderwijs en ondernemers werken samen in het project ‘Industriële Robotica’.

Dit 4-jarig project wordt uitgevoerd in samenwerking met Deltion College en Windesheim. Samen willen ze zoveel mogelijk mensen op alle niveaus klaarstomen voor de toekomst in de industriële robotica. De praktijklesomgeving is het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk.

De industrie verandert razendsnel door digitalisering en robotisering. Deze verandering stelt nieuwe eisen aan productieprocessen en arbeidsprocessen. Vakmensen moeten beschikken over de laatste technische kennis, maar ze moeten ook flexibel en in teamverband kunnen samenwerken.