Rioolreiniging en -inspectie in Stadsweiden Harderwijk

Jaarlijks laat de gemeente Harderwijk een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren.

Aannemer Van Viegen Riooltechniek uit Rhenen voert de werkzaamheden uit. Dit jaar is de vuilwaterriolering in de wijk Stadweiden aan de beurt. Het gebied wordt globaal omsloten door het Westeinde, Westermeenweg, Voorste Wei, Stadswei, Rietmeen en het Wolderwijd.

De werkvolgorde is achtereenvolgens:
  • Hanzewaard
  • Scheepswaard
  • Stedenwaard
  • Vogelwaard
  • Stromenwaard
.
De werkzaamheden starten op 29 juni en duren ca. 4 tot 6 weken. Afhankelijk van het weer kunnen deze worden uitgesteld of aangepast. Op voorhand is niet aan te geven wanneer er werkzaamheden in uw straat worden uitgevoerd. U kunt aan de rode rioolauto’s zien dat er in uw straat wordt gewerkt.
 
Hinder
U kunt de riolering gewoon blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. Auto’s kunnen tijdelijk de straat blokkeren. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen via de watersloten in de woningen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u daarom aan, als de reinigingsauto’s bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren.

Heeft u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is vaak al voldoende om dit te verhelpen. Voor eventuele overlast vragen wij uw begrip. Van de inspectie die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder.

Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333.