Rioolreiniging en –inspectie in de wijk Frankrijk

Jaarlijks laten wij een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. 

De komende periode zijn de riolen in de wijk Frankrijk (tussen het winkelcentrum en de Newtonweg) aan de beurt.

De aannemer werkt in noordelijke richting naar het industrieterrein Lorentz. De werkzaamheden duren tot eind september. Afhankelijk van het weer kan het werk worden uitgesteld of aangepast.
 
Hinder
U kunt de riolering gewoon blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. Auto’s kunnen tijdelijk de straat blokkeren. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen via de watersloten in de woningen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u daarom aan, als de reinigingsauto’s bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren.
 
Heeft u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is vaak al voldoende om dit te verhelpen. Voor eventuele overlast vragen wij uw begrip.
Van de inspectie die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Snel Herstel, telefoon 411 333.