Rijwielhuis Harderwijk biedt gratis gebruik rolstoelen

Het Rijwielhuis aan de Academiestraat 3 in Harderwijk heeft twee rolstoelen aangeschaft. ‘Regelmatig vroegen klanten hier om, de laatste tijd steeds vaker’, aldus de twee gastheren van Het Rijwielhuis. Dat zijn Reginald Clare en Lesly van Lijnschoten, die dagelijks deze gratis rijwielstalling runnen. 

Wie ‘even’ de stad in wil gaan met een rolstoel moet daar vaak veel moeite voor doen. Als het een demontabele rolstoel is dan zijn er heel wat handelingen voor- en achteraf nodig om de rolstoel in en uit de auto te krijgen.

Dat geldt voor zowel mensen die zelfstandig kunnen autorijden, als degenen die van anderen afhankelijk zijn. Reginald Clare: ‘Met een scootmobiel kun je ook niet zo makkelijk elke winkel in, dan is een rolstoel toch veel handiger. Wij zitten midden in de stad, op enkele meters van alle winkels’. 
 
Wie een rolstoel nodig heeft kan de auto parkeren voor de deur en vervolgens vlakbij parkeren aan de Houtwal Parkeergarage, de Vitringasingel of het Klooster, dat zijn de parkeergelegenheden op een steenworp afstand van Het Rijwielhuis. Het Rijwielhuis is dagelijks geopend van 8.30 tot 18.30 en is ook geopend op koopzondagen. Maandag van 13.00 uur tot 18.30.