Rietmeen wordt fantastische ontmoetingsplaats

Zaterdag 11 maart was het NL DOET, de klusdag van het Oranje Fonds. Ook St. Rietmeen deed hier aan mee. 

Het koningspaar kwam niet naar de Rietmeen om te klussen, maar wel een aantal heel leuke en gezellige mensen.

Gezamenlijk werden de muren aangepakt, deuren geverfd, meubels geschilderd, fietsrekken verwijderd. Kortom: na een dag klussen met elkaar ziet de loods van de Rietmeen er ineens een stuk leuker uit! Ook buiten werd er gewerkt: daar staat nu een prachtige takkenril als afscheiding naar de speelnatuur in aanleg. Met een broodje, een hapje en een drankje tussendoor en het prachtige weer daarbij werd het een heel gezellige dag.

Voor wie niet weet wat de Rietmeen is: kom eens kijken op de Ouverturebaan 1-3 in Harderwijk. Daar verrijst een prachtig groen park waar het voor jong en oud heerlijk vertoeven is. Een groep vrijwilligers is nu een jaar bezig op het terrein en in dat jaar is al veel bereikt. Er is een vlindertuin aangelegd, een kruidentuin, een moestuin en speelnatuur is in ontwikkeling. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van een verkeersplein en wordt begonnen met tuinieren op hoogte voor minder valide mensen.

Iedereen die wat tijd over heeft en mee wil werken aan de ontwikkeling van de Rietmeen is van harte welkom. Er is voor iedereen wel wat te doen, kom maar eens kijken. De openingstijden staan op de website www.rietmeen.nl

Het project Rietmeen wordt gesteund door het Oranje Fonds.