Rien Donkersloot op Bätz-orgel in Harderwijk

Op donderdag 23 augustus hoopt Rien Donkersloot, organist van de Joriskerk in Amersfoort het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk te bespelen. 

Rien (1985) kreeg op jonge leeftijd orgelles van Arjen Leistra, won verschillende amateurconcoursen, en werd op het Conservatorium geschoold door Bas de Vroome en Ben van Oosten.

Hij studeerde in 2008 cum laude af en volgde daarna nog lessen bij o.a. Harald Vogel, Michel Chapuis en Thomas Trotter. Tevens studeerde Rien af als beiaardier en is hij tegenwoordig stadsbeiaardier van Haarlem. Als organist en beiaardier geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland. Van zijn orgelspel verschenen verschillende CD’s die zeer goed ontvangen werden.
 
In Harderwijk speelt hij een programma met enkele grote orgelwerken, waaronder een concert van Händel, een concert van de 20e eeuwse Micheelsen en een grootse romantische orgelsonate van August Ritter. Vooral die laatste zal het op het Harderwijker orgel uitstekend doen met o.a. de variaties op ‘Wie Neerlands bloed in de ad’ren klinkt.  Daarnaast speelt hij een Andante van Bach en … een improvisatie. En dat laatste is iets dat hij uitstekend kan.
 
Het concert begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor € 1,-.
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl