Repair Café helpt ouderen veilig de herfst in

In de week van 13 tot 21 oktober is het Internationale Repair Café-week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers  in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren.

Op vrijdagochtend 19 oktober van 9.30 – 11.45 u organiseert het Repair Café Harderwijk daarom een extra reparatiebijeenkomst in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg.

Hierbij besteden we speciaal aandacht aan de veiligheid van de rollator of rolstoel van ouderen: functioneren de remmen wel goed, zit er niet teveel speling in de wielen, is de afstelling juist, etc.
 
De vrijwilligers van het Repair Café staan dan klaar om samen met de klant  alles te checken en indien nodig bij te stellen of te repareren.
Wij krijgen hierbij ondersteuning van een deskundige van Ergotherapiepraktijk Actief; de ergotherapeut is van 10.30 – 11.30 u aanwezig om te adviseren bij het gebruik van de rolstoel of de rollator.
 
Uiteraard repareren wij op deze vrijdagochtend ook andere kapotte spullen:  kleding, broodroosters, speelgoed, stofzuigers, alles wat in het huishouden kapot kan gaan, maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad!
 
In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is!

De dienstverlening door het Repair Café is in principe gratis; wel wordt een vrijwillige bijdrage van de bezoekers op prijs gesteld.
 
U bent van harte welkom met uw rollator of rolstoel of met uw andere kapotte spullen op vrijdag 19 oktober van  9.30 u tot 11.45 u in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg, Albert Verweijplein, Harderwijk.
 
Zie ook: www.repaircafe.nl/locaties/repair-cafe-harderwijk. Voor contact en informatie: repaircafeharderwijk@gmail.com