Repair Café Harderwijk ‘redt’ in 2017 203 kapotte spullen

Uit het Jaaroverzicht 2017 blijkt dat het Repair Café Harderwijk afgelopen jaar in totaal 279 kapotte spullen kreeg aangeboden; hiervan konden er 203 worden gerepareerd en daarmee gered van de afvalcontainer!

Harderwijkers wisten ook in 2017 het Repair Café weer te vinden met een grote variatie aan kapotte spullen: veel ‘apparaten waar een stekker aan zit’, maar ook zijn er bijvoorbeeld altijd wel klanten met kapotte kleding of textiel.

Een groot succes waren de twee extra Repair Café ’s in De Aanleg, waar in totaal 35 ouderen langskwamen met hun rollator. Het ging hierbij veelal om slecht afgestelde remmen, handgrepen die los zaten, of wielen die smering behoefden.
 
De bezoekers zijn zeer te spreken over het Repair Café: men vindt het een ‘geweldige voorziening’ en waardeert de gezelligheid en het contact met de reparateurs. Ook het leerzame karakter wordt door de klanten vaak genoemd: leerzaam om te zien hoe het apparaat wordt gerepareerd, maar ook de adviezen die men krijgt over het belang van onderhoud en schoonhouden van bijvoorbeeld stofzuigers of koffiezetapparatuur.
 
Het Repair Café houdt de vaste bijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand in Kringloopwarenhuis Het Goed. Gedurende de zomermaanden van 2018 is er ook een Repair Café op de zaterdagmiddag in ‘Ontmoetingstuin De Rietmeen’
 
Voor meer informatie: zie de website: www.repaircafe.nl/locaties/repair-cafe-harderwijk.
Voor contact en informatie: repaircafeharderwijk@gmail.com