Repair Café Harderwijk nu ook op zaterdag op De Rietmeen!

Gedurende de komende zomermaanden zal het Repair Café Harderwijk  ook actief zijn op Ontmoetingstuin De Rietmeen: van mei t/m september 2018 op de laatste zaterdag van de maand van 13.00 uur tot 15.30 uur.   

Door nu ook op zaterdag een reparatiebijeenkomst te organiseren wil het Repair Café die mensen bereiken die door de weeks verhinderd zijn.

De vaste reparatiebijeenkomsten die het Repair Café al sinds maart 2014 organiseert in Kringloopcentrum Het Goed telkens op de eerste vrijdagochtend van de maand gaan uiteraard ook gewoon door!
 
In het Repair Café draait het allemaal om repareren. Diverse vakkundige vrijwilligers staan klaar: elektriciens, houtbewerkers, naaisters en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, klokken, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.
 
Door repareren te promoten, wil het Repair Café Harderwijk bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.
De dienstverlening door het Repair Café is in principe gratis; wel wordt een vrijwillige bijdrage van de bezoekers op prijs gesteld.
 
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. 
 
Door te repareren wordt ook bespaard op geld en kostbare grondstoffen en wordt bijgedragen aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. De reparaties worden samen met de bezoeker uitgevoerd, wat leidt tot kennisoverdracht en  een stimulans geeft om de volgende keer als er iets kapot is, zelf aan de slag te gaan.  
 
U bent dus van harte welkom met uw kapotte spullen:
op zaterdagmiddag 26 mei, 30 juni, 28 juli, 25 augustus en 29 september van 13 -15.30 u op de Ontmoetingstuin De Rietmeen, Ouverturebaan 1-3 (bij het tunneltje); of tijdens de reguliere reparatiebijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand van 9.30 – 12.00 u in Kringloop Het Goed, Zuiderbreedte 15. 

Zie ook: www.repaircafe.nl/locaties/repair-cafe-harderwijk. Voor contact en informatie: repaircafeharderwijk@gmail.com