Records voor paralympisch zwemster Lisa Kruger

Tijdens de Martinez Cup op 25 en 26 november heeft Paralympisch zwemster Lisa Kruger laten zien, alweer in zeer goede vorm te zijn. 

De ”Iron Para-lady” zwom in het 25 meter bad in Amsterdam een pittig programma. Afgelopen zaterdag stond Kruger voor 4 afstanden ingeschreven.

Op de 400 meter wisselslag zwom Kruger in 5.23.01 ruim 5 seconden van haar persoonlijke record af, waarbij zij heel dicht bij het Wereld record kwam en een uitlooplimiet voor het reguliere Nederlands Kampioenschap binnen haalde. Op de 100 meter wisselslag (1.09,20) ging er ruim 1 seconde af van haar persoonlijk record en dat betekende voor Kruger een Nederlands Record! Hoewel de tijd ook onder het Europees record was, werd dat record helaas niet erkend.

De Martinez Cup was door de KNZB niet aangemeld bij het Internationaal Paralympisch Comité en zo werd het voor de Paralympische zwemmers onmogelijk een officieel Wereld en/of Europees Record te zwemmen. Ook op zondag werden er mooie tijden geklokt op de 4 gezwommen afstanden door de Harderwijkse. Met als hoogtepunt de 200 meter schoolslag. Deze was goed voor een persoonlijk record van 5 seconden (2.46,25), waarmee een tijd onder het Wereld Record gezwommen werd.

Op de 200 meter wisselslag kon wederom een persoonlijk record worden bijgeschreven. Hier zwom Kruger in 2.33,85 bijna 1 seconde van haar besttijd op kortbad af. Met haar prachtige gezwommen tijden op alle wisselslagen, eindigde de paralympische zwemster tussen de Nederlandse topzwemsters op een 4de plaats in het Wisselslag Totaal klassement.

Lisa Kruger in Rio