Reclamegoeroes gezocht bij Molen De Hoop tijdens Aaltjesdagen

Wedstrijd: verzin nieuwe merknaam voor gezonde productlijn. Molen De Hoop in Harderwijk maakt vele producten. Kant-en-klare broodmix en pannenkoekenmix bijvoorbeeld. De laatste tijd vind je in de molenwinkel ook gezonde producten, zoals veel biologische vlokken en granen. 

Voor deze verantwoorde ingrediënten is de Harderwijkse Molen Stichting op zoek naar een passende en aansprekende merknaam.

Creatieve geesten worden daarom op 9 juni uitgedaagd om een naam voor de gezonde productlijn te verzinnen. De bedenker van de meest treffende merknaam krijgt uiteraard een proefpakket mee naar huis. 

Activiteiten voor jong en oud
De Harderwijkse Molen is tijdens Aaltjesdagen geopend op zaterdag 9 juni van 10:00 tot 17:00. Naast deze ludieke wedstrijd is er een gevarieerd activiteitenaanbod. Entree en deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Molengidsen verzorgen de hele dag rondleidingen en de molenaars gaan samen met de bezoekers aan de slag de oude stellingmolen fier te laten draaien en de granen te malen. Jonge speurneuzen zijn ook van harte uitgenodigd. Kinderen kunnen meedoen met een speurtocht door de molen of aan de slag met een kleurplaat.

Traditionele Pannenkoek krijgt concurrentie
Uiteraard wordt de traditie van het pannenkoeken bakken tijdens Aaltjesdagen ook weer voortgezet door de vrijwilligers van de Harderwijkse Molen Stichting. Dit jaar krijgt de pannenkoek echter concurrentie van de Flammkuch. Een soort dunne pizza van brooddeeg, belegd met crème fraîche, uitjes en spek. Beide lekkernijen zijn die dag te proeven. Liever iets zoets? De ouderwetse appeltaart is speciaal op deze dag scherp geprijsd.

Molen De Hoop
Molen De Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 en vormt sinds 1998 de entreepoort van Harderwijk. De molen is van ver buiten de stad te zien. Met hulp van de wind en vele vrijwilligers en sponsoren draaien de wieken van De Hoop al vele jaren. De molen doet nog altijd dienst als korenmolen en is voor publiek op zaterdagen en in de maanden mei t/m september ook op woensdagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. In juli en augustus is de molen, m.u.v. zondag, maandag en dinsdag, iedere dag geopend. Tijdens de openingstijden zijn er altijd gidsen aanwezig die u graag rondleiden en meer vertellen over de bijzondere historie van De Hoop.