Realiseer je droom, doe mee aan het Stadsidee 2019

‘Wordt jouw droom straks werkelijkheid?’ Met deze vraag worden inwoners van Hierden en Harderwijk dit jaar, in het kader van de actie ‘Stadsidee 2019’, uitgedaagd om met baanbrekende ideeën en plannen te komen om hun buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken.  (bekijk de video)

Voor realisatie van het Stadsidee dat uiteindelijk door de inwoners wordt gekozen, is een bedrag van € 45.000, - beschikbaar.

Uiterlijk vrijdag 24 mei moeten de plannen via www.stadsidee.nl zijn ingediend. Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen vanaf 7 juni, in een stemronde via de website, welk idee wint.
 
Vierde editie
Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. De afgelopen drie edities zijn er tientallen creatieve ideeën ingestuurd. Vorig jaar won het idee om natuurcentrum De Rietmeen uit te breiden en aantrekkelijker te maken. De realisatie daarvan is al vergevorderd.
 
Het Stadsidee is een initiatief van de gemeente Harderwijk, bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun woonomgeving.