Raad wil vóór zomer goed podiumkunstplan

Binnen drie maanden, in elk geval nog vóór de zomer, mag de Harderwijkse gemeenteraad een besluit nemen over een goed doortimmerd plan voor de podiumkunsten in de binnenstad en het ‘biebtheater’. 

Die belofte deed cultuurwethouder Gert Jan van Noort donderdagavond namens B&W tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Hij kon ook niet anders, want bijna alle raadsleden steunden een motie van de ChristenUnie waarin het college werd opgedragen om haast te maken met de plannen voor SAP (Stad als Podium). Alleen de PvdA-fractie stemde symbolisch tegen, omdat de socialisten de motie ‘te weinig verstrekken’ vonden gaan.

Het college van B&W moet bovendien de Stichting Podia Harderwijk meer betrekken bij de plannen en zelfs kijken of ze bereid zijn om eventueel de exploitatie op zich te nemen van een nog te verbouwen bibliotheekgebouw tot ‘vlakke-vloer-theater’.

Tot geruststelling van theaterliefhebbers en –bestuur wil de gemeenteraad het bestaande theater blijven subsidiëren, in  ieder geval zolang er nog geen nieuw theater in de Harderwijkse binnenstad staat. Om te onderzoeken of er eigenlijk wel een theater in het bibliotheekgebouw kan worden gebouwd, trekt de raad opnieuw de portefeuille. Ditmaal voor veertigduizend euro.