PvdA en Harderwijk Anders willen meer sociale huur in Harderweide

De PvdA en Harderwijk Anders trekken gezamenlijk op in de strijd om de wachtlijsten in Harderwijk terug te dringen. De partijen komen daarom samen met een voorstel om 100 sociale huurwoningen toe te voegen aan de bouwplannen in nieuwbouwwijk Harderweide. 

Vorige maand kwamen de partijen al met een voorstel kwamen om ruim 150 extra betaalbare woningen te bouwen in Waterfront

Dit voorstel voor Waterfront haalde het helaas niet, omdat een raadsmeerderheid dit niet zag zitten. De steeds verder oplopende wachtlijsten creëren echter een grote noodzaak om zo snel mogelijk extra betaalbare huurwoningen te bouwen. Volgens PvdA fractievoorzitter Wilco Bos is Harderweide een zeer geschikte locatie hiervoor: “Doordat het Rijk meebetaalt kunnen hier gemakkelijk extra betaalbare huurwoningen gerealiseerd worden. Het College heeft er nu voor gekozen om deze miljoenen in te zetten voor betaalbare koopwoningen, maar vergeet in onze ogen de huurwoningen.”

Fractievoorzitter Henk Vermeer van Harderwijk Anders vult aan: “We hebben er in ons voorstel voor gekozen om de huurwoningen niet ten koste te laten gaan van betaalbare koopwoningen, want aan beiden is een grote behoefte. We kiezen er liever voor om aan de randen van de wijk iets meer de hoogte in te gaan. Zo wordt er nog meer gebouwd, en jongeren dus nog beter geholpen.”
Komende donderdag zal de gemeenteraad stemmen over het voorstel. GemeenteBelang, GroenLinks en D66 hebben al aangegeven het voorstel te zullen steunen.