PvdA avond woningmarkt levert mooie inzichten op

“Het gebeurt niet vaak dat ik bij een PvdA bijeenkomst ben en er stoelen bijgezet moeten worden”, grapte Tweede Kamerlid Henk Nijboer.

Samen met gedeputeerde Josan Meijers, oud directeur van Omnia Arie van der Spek en de jonge woningzoeker Adam Belhaj dacht hij mee over hoe jongeren in Harderwijk aan een huis kunnen komen.

In de bomvolle zaal zat een breed gezelschap. Naast PvdA leden zaten er Jongeren en starters, vertegenwoordigers van organisaties als Hypotheekshop, Omnia en UWoon, politici van Harderwijk Anders, GroenLinks en Progressief Ermelo en ambtelijke vertegenwoordiging van de gemeente Harderwijk. Kortom, genoeg denkkracht om buiten bestaande kaders te denken.

En dat lukte dan ook aardig. Van tijdelijke en flexibele bouw, tot financieel omdenken. PvdA Harderwijk zal hier de komende jaren zeker politiek mee aan de slag gaan, hopelijk in samenwerking met de aanwezige politici van Harderwijk Anders en GroenLinks. De volledige lijst van aandachtspunten en oplossingsrichtingen staat op de website van PvdA Harderwijk: harderwijk.pvda.nl