Burgemeester Harm-Jan van Schaik op visite in huttendorp: De Parel

Op basisschool de Parel vond afgelopen week het project 'leuk ontdekkend leren' plaats. De hele week werden de 'normale lessen' geschrapt en gingen de kinderen: een dorp bouwen, de catering verzorgen en verslag doen van dit alles.  Foto: Judith Kranendonk.

Donderdag 22 juni werd het dorp officieel geopend door burgemeester Harm Jan van Schaik.

Donderdag 23 juni was het hele dorp af. De hutten waren helemaal compleet met: stromend water, elektriciteit, een deurbel, gordijnen en noem maar op. Die deurbel lokte natuurlijk direct het spelletje: 'belletje lellen' uit. burgemeester Harm-Jan van Schaik kwam alle hutten bekijken. Helaas ging het flink onweren en regenen maar ook daar was uiteraard rekening mee gehouden. De meeste hutten waren voorzien van een dak en dus ging de burgemeester alsnog bij iedereen even op visite. 

De kinderen vonden het geweldig want ze waren natuurlijk erg trots na een week lang hard werken!

Maar op een lege maag kan je natuurlijk niet zo hard werken... Iedereen  werd de hele dag door fantastisch verzorgd door de club van de Catering. De hele dag door koud water en ranja en elke dag stond er een uitgebreide lunch klaar. 

En heb je de Facebook pagina al gezien? De redactie van projectweek LOL heeft deze de hele week voorzien met foto's, filmpjes en leuke verslagen. Zo bleef iedereen op de hoogte van dit geweldige project. 

De organisatie van dit grootse project benadrukt ook nogmaals dat dit project niet zo'n succes was geweest zonder alle hulp van Vrijwilligers en sponsoren. 'Het was fantastisch zoals iedereen kwam helpen op wat voor manier dan ook: het leveren van materiaal, helpen met klussen, bakken of het geven van workshops' Elke dag liepen er ook leerlingen en collega's van het Morgen College rond die de kinderen kwamen helpen met het bouwen en klussen.