Prijzenslag voor Lisa Kruger in Berlijn

Afgelopen weekend heeft Paralympisch zwemster Lisa Kruger wederom laten zien tot de absolute wereldtop te behoren.

Tijdens de laatste wedstrijd van de Worldseries Parazwemmen heeft de Harderwijkse 17 jarige tweemaal zilver gewonnen.

Op de eerste dag (donderdag) van het grote internationale multiclasse toernooi in Berlijn mocht Kruger het erepodium betreden om het zilver om te mogen laten hangen. In een mooie tijd van 1.15, 95 (971 punten)werd Kruger tweede in de finale van de 100 meter schoolslag.

Op dag drie (zaterdag) werd op de halve afstand, de 50 meter schoolslag, eveneens een podiumplaats behaald tussen de vele aanwezige Paralympische Kampioenen uit de diverse handicap classes. Wederom mocht Kruger een zilveren medaille in ontvangst nemen. In een tijd van 34,80 (970) punten) werd zij tweede. Over vier wedstrijddagen werden door Kruger dit keer zes afstanden gezwommen. De 50 en de 100 meter vrije slag, de 50 en 100 meter schoolslag, de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Net als afgelopen week tijdens de Worldseries in Sheffield (Engeland), waren er op alle afstanden finale plaatsen.

In haar eigen handicap klasse (S10/SB9/SM10) leverden haar gezwommen tijden alle keren een medaille op. Voor de 50 meter vrije slag was er brons. Op de 50 meter en 100 meter schoolslag was er zilver en ook op de 100 meter vrije slag was het zilver voor Kruger in haar eigen klasse. De 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag waren goed voor de winst in eigen klasse en dus het goud.