Podiumspektakel 2019

Ook in 2019 heb je weer kans om een Podiumspektakel te beleven. Stichting Podiumspektakel Harderwijk zet een nieuw spektakel neer op 4, 5 en 6 juli 2019 met de titel ‘Het verraad van Herderewich’.

Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen Podiumspektakel: het zijn unieke muzikale theatervoorstellingen in Harderwijk, gebaseerd op gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad.

Zangers, muzikanten, acteurs en vele vrijwilligers zetten hun enthousiasme en creativiteit in om het publiek een unieke belevenis te bieden. Daarmee bieden zij niet alleen een mooie voorstelling aan het publiek dat spelenderwijs wordt meegenomen in de geschiedenis van de stad, maar worden ook allerlei geledingen uit de samenleving met elkaar verbonden.

HET VERRAAD VAN HERDEREWICH

Als in 1446 de Kogge uit Herderewich op zee verdwijnt, is de stad in rep en roer. Afgezanten van Bremen en Holland zijn in de stad om te onderhandelen over vrede in de Hanze en de partijen verdenken elkaar verantwoordelijk te zijn voor de verdwijning om de onderhandelingen te beïnvloeden.

Anna is er net achter dat ze zwanger is, als ze hoort dat de kogge, waarop haar man Gijsbert  kapitein is, is verdwenen. Terwijl de hele stad ervan uitgaat dat de kogge is vergaan, houdt Anna hoop. Al snel ontstaan er roddels in de stad over het vreemde gedrag van Anna en binnen de kortste keren wordt ze beschuldigd van hekserij.

Is er sprake van bovennatuurlijke krachten? Hoe krachtig zijn de vrouwen in Herderewich? Hoe groot is de kracht van afgunst, roddels en verraad? Of bestaat er geen grotere kracht dan vriendschap en liefde?

Het zijn de perikelen van Hanzestad Harderwijk in een tijd dat de stad geschiedenis schrijft. Dat  de Vrede in Harderwijk wordt getekend, onderstreept dat de stad in de Hanzetijd aanzien en status had. Prachtig toch dat we eeuwen later dit verhaal met zang, spel, dans en spektakel kunnen vertellen op de unieke wijze die je inmiddels kent van het Podiumspektakel.

www.podiumspektakel.nl