Piet Dijkstra Prijs voor mevrouw Roelie Smidt

Burgemeester Harm-Jan van Schaik reikte vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Piet Dijkstra Prijs uit aan mevrouw Roelie Smidt.

Uitreiking Piet Dijkstra Prijs aan Roelie Smidt 8 januari 2020
(Foto: Gemeente Harderwijk)

Roelie Smidt zet zich al meer dan 25 jaar in voor de Harderwijkse samenleving. Haar aandacht gaat vooral naar gezinnen die leven in armoede.

Vanuit ZorgDat doet zij wekelijks de boodschappen voor mensen die het niet breed hebben. Dit doet zij met veel enthousiasme en liefde. Elke woensdagmorgen zamelt zij samen met een andere vrijwilligster kleding en spullen in voor minimagezinnen. Vier keer per jaar organiseert zij een kledingbeurs waar families tegen een klein bedrag kleding en spullen kunnen kopen. Mevrouw Smidt voelt zich meer dan betrokken bij de kledingbeurs en vooral ook bij de medemens die hulp nodig heeft of eenzaam is.

Vanuit de kerk helpt zij mede kerkgenoten die eenzaam zijn door bezoekjes af te leggen, een opkikker in de vorm van een kaartje of bloemetje, en heel recent samen kerststukjes maken. Met Oudejaarsdag zorgt zij er voor dat twee alleenstaande dames nooit alleen zitten door hen thuis uit te nodigen. Ook staat zij zieke ouderen bij die met de taxi voor bestralingen naar het ziekenhuis gaan.

Volgens de commissie Piet Dijkstra Prijs is mevrouw Smidt een betrokken vrijwilliger die zich vol overgave inzet voor haar medemens. Zij is een voorbeeld en inspiratie voor anderen. Met haar inzet stimuleert zij vele andere vrijwilligers.

De afgelopen 5 jaar hebben vrijwilligers van onschatbare waarde voor de samenleving, de prijs in ontvangst genomen. De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners.