Personenauto botst op een politieauto op de A28 bij Harderwijk

Dinsdagavond rond 23.55 uur zijn meerdere hulpdiensten richting de A28 ter hoogte van Harderwijk gestuurd voor een ongeluk tussen meerdere voertuigen.

Ter plaatse bleek na een eerder ongeval rond 23.20 uur een personenauto op de achterkant van een politievoertuig gebotst

De politieauto stond met het voertuig in de afzetting bij het ongeval. De politiemensen deden hun best het verkeer te vertragen zodat er veilig gewerkt kon worden. Toch reed er een voertuig met hoge snelheid door die vervolgens achter op het dienstvoertuig botste. Een politieagent moest over de vangrail springen om in veiligheid te komen. Hij kroop door het oog van de naald!

De 5 inzittenden van het lichtgrijze voertuig dat de politieauto ramde raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 55-jarige man, een 46-jarige vrouw, 27-jarige vrouw en twee minderjarigen uit Wezep. Over hun toestand is op dit moment niets bekend.

De hulpverleners bleven ongedeerd. De FO-Verkeer heeft onderzoek gedaan en de snelweg is tot ongeveer 04.00 uur afgezet geweest.

Politie auto geramt door voertuig A28
(Foto Donkersgoed Multimedia)