Paul en Esther Rombouts uit Harderwijk hebben het met hun kinderen Ezra, Anna en Jona heel goed naar hun zin in Malawi.

Door Lex Schuijl - Zij werken in Chikwawa, een district in het zuiden van Malawi, vanuit een lokale Malawiaanse organisatie genaamd Gulugufe.  

Esther Rombouts: “De kinderen hebben vanaf nu vakantie, dus geen school. Komt mooi uit want dan kunnen we even op zoek naar een oplossing voor onze meest gebruikte (school) laptop die deze week stuk is gegaan.

Hopelijk kunnen ze de al de bestanden, foto’s en video’s er nog afhalen en vinden we een niet al te duur alternatief in Malawi, wat niet echt meevalt. Afgelopen week druk geweest met het creëren van een kerstboom van wat afvalpalen van het bouwterrein. Heel erg leuk om te doen en als we stroom hebben dan brandt de kerstverlichting. We kijken terug op een mooi en bijzonder jaar. Een jaar waarin ons verlangen ‘terug te keren naar Malawi om de mensen te helpen’ een realiteit is geworden. Het was zeker niet altijd makkelijk om weer een leven hier te beginnen. Maar ook na de vele uitdagingen voelen we ons op ons plek en kijken we uit naar wat 2018 zal gaan brengen.”

Wijziging giften

In Malawi verlopen de giften voor het werk wat we doen via Stichting Support. Zij steunen vele projecten in binnen- en buitenland door middel van het doorsluizen van giften en advies. Ergo, Stichting Support stopt met de bemiddeling. Voor de Rombouts reden op zoek te gaan naar een nieuwe mogelijkheid om de giften voor Gulugufe met een ANBI status naar Malawi door te sluizen. Omdat een deel van de giften voor Gulugufe via hun thuisgemeente Sefanja in Harderwijk loopt kunnen giften per 1 januari worden overgemaakt op rekeningnummer NL58RABO0127679529 t.n.v. Christengemeente Sefanja,  o.v.v scholing en coaching in Malawi.

Nieuwsgierig? http://www.paulandesther.com

Kerst in Maliwi