Oude Stadhuis alvast even open voor publiek

Op zaterdag 15 december van 11.00 uur en 13.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het Oude Stadhuis aan de Markt.

Op dat moment is de deur in de bouwschutting open en krijgen bezoekers begeleiding door het gebouw

Restauratie
Midden in het centrum restaureert de gemeente Harderwijk het Oude Stadhuis. Dit rijksmonument met een rijke historie vormt vanaf 2019 een publiek en cultureel centrum. Cultuurkust en de Popschool gaan daar muziek-, dans- en zanglessen geven. Heerlijk Harderwijk opent er een Toeristisch InformatiePunt.

Historie in ere hersteld
De historische en monumentale elementen van het pand worden in ere hersteld. In de afgelopen maanden is het pand volledig gestript en zijn verschillende middeleeuwse onderdelen gevonden. Nu is de opbouw in volle gang. Deze unieke renovatie op een prominente plek in de stad wil de gemeente delen met haar inwoners. De verwachting is dat het pand medio februari officieel wordt geopend.

Boek Oude Stadhuis
Op dit moment is er een boek in voorbereiding over het Oude Stadhuis. Het boek bevat een groot aantal verhalen over het verleden van het pand. Maar er is ook informatie te vinden over details van het gebouw. Prachtige foto’s zorgen voor veel kijkplezier. Er verschijnt ook een speciale editie, waarop men kan intekenen. Het intekenmoment beslist over de volgorde van intekening en vermelding op de lijst van intekenaren in het boek.

Via een flyer en op de website van de gemeente Harderwijk komt binnenkort informatie beschikbaar over de intekenmogelijkheden en de aanschafprijs van het boek. Het boek is van Harderwijker makelij. Auteur is Jos Kunne en hij is bijgestaan door Govert van der Boom. Eindredactie is in handen van Liek Mulder en Ton Pors draagt de zorg voor de vormgeving. Het boek wordt gedrukt door Wedding Harderwijk.