Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Harderwijk

Het Oranje Fonds verrast Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. 

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving.

Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Oranje Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.   

In Harderwijk zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. Het geld wordt besteed volgens de doelstelling van de organisatie, met de wens dat de hele buurt ervan kan profiteren. Centraal moet staan dat de verbinding tussen de wijkbewoners duurzaam bevorderd wordt dankzij de besteding. “Met het geld van het Oranje Fonds willen wij graag fruitbomen aanplanten, struiken, bessen, zaad en tuingereedschap kopen. Verder vindt er een feestelijke bomen plant dag plaats op zaterdag 21 maart 2020,” aldus Theo Goosen, penningmeester van Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk.  
 
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Gift Oranjefonds aan de Wijkvereniging Stadsdennen en Frankrijk