Opnieuw autokraak in Drielanden

Het VVD-raadslid Peter de Groot heeft burgemeester en wethouders opnieuw vragen gesteld hoe nou de autokraken in Drielanden worden tegengegaan. 

Zijn vragen volgen op een nieuwe autokraak in de wijk in de nacht van dinsdag op woensdag.

Ook ditmaal, zo wist De Groot tijdens de vergadering van de Commissie Beleid Algemeen te vertellen, slaagde de politie er niet in de dief of dieven aan te houden. “De VVD-fractie wil nu weten wat er is gebeurd, met wie overleg is geweest en welke maatregelen er ondertussen zijn genomen”, aldus de VVD-er. Hij wil ook weten welke structurele maatregelen de gemeente in petto heeft, of al heeft genomen, om zijn woonwijk veiliger te maken. 

Drielanden kwam vorige maand in het nieuws - en haalde zelfs de landelijke pers -, omdat de wijk al wekenlang door vermoedelijk een landelijk opererende criminele bende autokrakers werd geteisterd. Op beelden die in het tv-programma Opsporing Verzocht werden getoond, was te zien hoe de daders daarbij te werk gingen. 

Burgemeester Harm Jan van Schaik kondigde een maand geleden daarom ‘out-of-the-box-maatregelen’ om de autokrakers een halt toe te roepen. Maar omdat hij al kort na het begin van de vergadering weer vertrok en dus niet direct de VVD-vragen kon beantwoorden, beloofde commissievoorzitter Jos Aikema dat de raadsleden schriftelijk antwoorden krijgen.

Lees meer over auto inbraken Drielanden