Op zaterdag 19 mei is het weer zo ver: de jaarlijkse rommelmarkt in Hierden

Door Lex Schuijl - Ook dit jaar gaat de opbrengst van de rommelmarkt naar het jeugdwerk in de hervormde gemeente Hierden en naar het goede doel. Dit doel is ‘Mensen in Nood’, een Harderwijks initiatief van Anneke van Lingen. 

Hiermee worden mensen geholpen die ‘net’ niet voor de voedselbank in aanmerking komen.

Verder worden mensen geholpen die net gescheiden zijn en geen spullen hebben om het huis in te richten en mensen die niet rond kunnen komen omdat ze schulden hebben.
 
Voor elk wat wils
De Rommelmarkt in Hierden is een grote rommelmarkt met zo’n zeventig kramen. Alle spullen zijn vooraf door vrijwilligers nauwkeurig gesorteerd en is dus een keur aan spullen verkrijgbaar: meubilair, boeken, elektra, serviesgoed, antiek, kleding, speelgoed, fietsen, audio artikelen, computers en vele andere tweedehands spullen. In de loop van april waren de spullen opgehaald in de gemeente. Daarna werd alles gesorteerd. De spullen voor de veiling werden eruit gehaald of bij de mensen apart opgehaald.
 
Veiling
De veiling wordt geleid door een professionele veilingmeester.De bezichtiging start om 9.00 uur en de veiling duurt van 10.30 tot 11.30 uur.
Er zijn ook dit jaar weer prachtige waardevolle spullen in de verkoop! Overigens kan er tijdens de rommelmarkt weer worden genoten van heerlijke verse oliebollen.
 
Overige informatie
De locatie is wederom het plein bij de hervormde kerk aan de Zuiderzeestraatweg. Het evenement duurt van 09.00 tot 13.00 uur. Het is voor jong en oud, voor elk wat wils.

Er is weer van alles te koop, zoals meubilair, fietsen, audio apparatuur, computers, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken, bloemen en planten, speelgoed en nog veel meer. 

De toegang is gratis! Kijk ook even op www.rommelmarkthierden.nl

Rommelmarkt Hierden
Foto: Judith Kranendonk