Oogstfeest Horst en Telgt in Ermelo

Ook dit jaar wordt er door de Stichting Oogstfeest Horst en Telgt in Ermelo weer een oogstfeest georganiseerd. 

Dit jaar vindt het Oogstfeest Horst en Telgt plaats op zaterdag 18 augustus. U kunt deze dag tot in detail zien hoe men vroeger tijdens het oogsten te werk ging.

Met het jaarlijkse Oogstfeest houden de buurtschappen Horst en Telgt een eeuwenoude traditie in ere. De gemoedelijke en gezellige sfeer van toen is ook nu nog altijd volop aanwezig. De organisatie richt zich op alle leeftijden om een oude traditie in ere te houden.

Er zijn oude tractoren aanwezig zijn die u kunt bewonderen, tussen 12.00 en 13.00 uur maken deze tractoren een toertocht door het agrarisch gebied. Bovendien zijn er tal van demonstraties waaronder klompen dorsen, maaien, zaaien en ploegen. Niet alleen voor volwassenen is deze dag interessant, ook aan de kleinsten is gedacht. Zij kunnen zich uitleven op een springkussen, spelen in het hooi of een rondrit maken met een huifkar. Terwijl de ouders een rondje doen langs alle bezienswaardigheden, vermaken de kinderen zich prima. Heeft u alles gezien en weet u precies hoe het leven op het platteland er vroeger aan toe ging? Dan kunt u als aandenken aan deze dag nog wat agrarische producten op de boerenmarkt kopen, zodat u thuis nog even kunt nagenieten.

Het programma begint om 10.00 uur. De toegang is gratis. U vindt dit evenement aan de Oude Nijkerkerweg 21 in Ermelo.
 
Datum: zaterdag 18 augustus
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: Oude Nijkerkergweg 21
Info: 0341-552200, www.oogstfeestermelo.nl