Online release debuutalbum Robert Rosso

Vrijdag 6 juli kwam het debuutalbum van christelijke dj Roberto Rosso online uit. ‘As The Crow Flies’ telt 14 krachtige danceliedjes met harde beats. Veel gerenommeerde artiesten werkten mee aan de langverwachte plaat. Eind september komt het album ook uit op cd, vlak na het releaseconcert in Zwolle.

Robin Simon, artiestennaam Roberto Rosso, is nog maar 22 jaar. Hij is een aantal jaar actief als christelijke dj en trad al op bij grote festivals zoals de Pinksterconferentie, BEAM Festival en Like Jesus.

De dj draaide altijd platen van anderen, maar komt nu dus met een eigen album. De tracks kenmerken zich door stevige beats, christelijke teksten en vooral een eigen, onderscheidend geluid. 

Roberto Rosso’s achterneef, Robert Poel, overleed zeven jaar geleden aan de gevolgen van kanker. De artiestennaam en het debuutalbum zijn een eerbetoon aan hem. Eén van de hoofdtracks van As The Crow Flies is het nummer Sufficient. Het lied is een samenwerking met o.a. Reyer en gaat over de genade van God. Roberto Rosso: “Die tekst betekende erg veel voor mijn neef. De meeste nummers op mijn plaat zijn ontstaan vanuit die woorden.”

As The Crow Flies is nu online te beluisteren via de meeste streamingsdiensten.

Op vrijdag 28 september geeft Roberto Rosso, samen met bevriende artiesten zoals Reyer en De Rechtstaat, een releaseconcert in Club Bommel in Zwolle. Hierna is het album ook op cd verkrijgbaar en start de internationale albumtour.
Meer informatie over Roberto Rosso? Volg hem op Facebook of Instagram. Luister zijn muziek online, bijvoorbeeld via iTunes of Spotify.