Ondernemers boulevard willen grote evenementen organiseren

De negen ondernemers aan de boulevard zijn al sinds jaar en dag verenigd in de ondernemersvereniging boulevard. Sinds een paar maanden is daar een stichting onder ‘gehangen’. De Stichting Evenementen Boulevard Harderwijk, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op 6 februari 2018. Met Robert van den Berg van bioscoop Atlantic en restaurant Bonanza als voorzitter en Arnold Posthumus van restaurant Monopole als secretaris. 

Want nu de boulevard na een jaar of drie van afzien en puinhoop er zo mooi bij ligt, willen de ondernemers ook een beetje invloed op wat er wordt georganiseerd.

“Maar de voornaamste reden voor het oprichten van die stichting is dát er iets wordt georganiseerd. Want op de boulevard gebeurt vooralsnog niet zoveel en dat is jammer, want de locatie leent zich er wel heel goed voor”, aldus Posthumus.

Het eerste evenement is nog deze zomer. Een drakenbootrace. “In samenwerking met de JCI Harderwijk, op zaterdag 25 augustus”, zegt Van den Berg. “We wilden eigenlijk voor de zomer van 2019 een race organiseren, maar toen bleek JCI al heel ver met de planning en konden we eigenlijk zo aanhaken. Deze zomer voor ons dus een soort pilot, kijken hoe een drakenbootrace in Harderwijk bevalt. Volgend jaar willen we het dan grootser aanpakken, zoals in Apeldoorn, met een klein festivalletje er bij misschien.”

In oktober wordt er een Oktoberfest gevierd, er wordt gedacht over de invulling van een zomermarkt en een kerstmarkt en er is een hele grote wens voor een festival op 5 mei.

Posthumus: “Dat kan een hele dag zijn, maar ook een goed avondprogramma. Kijken wat het  beste past.”

Volgens Van den Berg en Posthumus staat de gemeente Harderwijk heel positief tegenover de stichting. “We hebben goed contact en ze lijken blij dat we de handschoen hebben opgepakt, dat er uit eigen initiatief dingen worden georganiseerd.” Ook met ondernemers in de binnenstad is er goed contact. “Wellicht dat we met bijvoorbeeld de Aaltjesdagen of Harderwijk live elkaar wat kunnen versterken”, aldus Van den Berg.

De wil en de wens is er, de ondernemers hebben er zin in, geloven in de boulevard en in de eigen kracht.

En dat is volgens Posthumus ook precies de kracht van het gezamenlijke optrekken van alle boulevardondernemers. “Er is nooit ergens zomaar budget voor, dat moet je maken. Daarom hebben we allemaal een x bedrag ingelegd, zodat Robert zich dagelijks met de invulling er van bezig kan houden. Omdat we er in geloven. Het is geen vrijwilligerswerk. Er mag veel tijd in gaan zitten.”