“Nu mogen we het waar gaan maken”

Nog even en Harderwijk heeft weer een stadscamping. De overeenkomst is vandaag ondertekend. Komende maandag, meteen na de bouwvak, wordt de elektra aangelegd, komen alle nutsbedrijven langs en als die klaar zijn, wordt het gras ingezaaid. 

“Dat heeft wel even nodig, voor het stevig genoeg staat. We hebben natuurlijk wel een goede ondergrond nodig”, zegt toekomstige campingbaas Bart Eleveld.

Samen met Martine Butzelaar gaat hij de stadscamping opzetten en beheren. Het is de bedoeling dat ze over een ruim half jaar helemaal in bedrijf zijn.

Het liefst waren ze een jaar eerder al begonnen, maar door problemen met asbestsanering is alles flink vertraagd. De gemeente Harderwijk heeft ze tenminste twee seizoenen toegezegd, heel 2018 en heel 2019. “Maar we zijn blij met elke maand extra”, aldus Eleveld. Want de investering terug verdienen in twee seizoenen, wordt een uitdaging. “Maar daar is wel onze hele onderneming op gebaseerd. In elke onderneming zit natuurlijk een stukje inschatting en wij hebben ingeschat dat we aan twee goede seizoenen genoeg hebben. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we heel blij zijn met wat meer tijd.”

Twee seizoenen zijn al toegezegd maar extra tijd is altijd welkom!

Of de gemeente die toe kan zeggen? “Juist op de plek waar de camping staat, willen wij in 2020 beginnen met de woningbouw voor de derde fase”, zegt Waterfrontdirecteur Frank Brouwer. Een andere plek dan? “Wij zijn flexibel, kunnen zo ons boeltje pakken na 2019 en verhuizen naar een andere plek”, aldus Eleveld. “We kunnen niet nu al een locatie bedenken voor over drie jaar. Maar als ideeën plannen worden, kunnen we zeker met elkaar om tafel”, belooft Waterfront wethouder Pieter Teeninga.

De komende vijf maanden wordt er met man en macht gewerkt om de stadscamping een gezicht te geven.

“Laten we eerst maar eens beginnen met deze camping”, zegt Butzelaar lachend, “voor we het gaan hebben over een nieuwe locatie.” De komende vijf maanden wordt er met man en macht gewerkt om de stadscamping een gezicht te geven. “In maart 2018 willen we groots openen, met een mooie camping, alles er op en er aan. Horeca, douche-en toiletgebouw, mooie plekken.” Of er voor die tijd al gekampeerd kan worden? “We zullen campers en caravans niet de deur wijzen, maar kunnen niet garanderen dat er voor maart 2018 al gedoucht of gegeten kan worden.”

De stadscamping Harderwijk (zoals de officiële naam luidt), heeft straks veertig plekken, voor campers, caravans of tenten.

Een plek is honderd vierkante meter groot. Beide ondernemers kunnen niet wachten. “De gemeente heeft haar deel gedaan, nu is het aan ons om het waar te maken”, zegt Butzelaar. “En daar zien we naar uit.”  

Plattegrond Stadscamping Harderwijk

Plattegrond van de Stadscamping in Harderwijk