Nipt verlies voor VVOG in Klassieker na discutabele beslissingen (video)

Door Job Moll: Dit weekend stond dé Klassieker IJsselmeervogels – VVOG op het programma. Voor de verandering ging het Groen Witte Legioen niet met de bus maar met de boot richting de wedstrijd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag in Spakenburg.

VVOG begon voorspoedig aan de wedstrijd op sportpark De Westmaat. In de 9e minuut was het ook direct raak voor de Groen Witten. Na een goeie counter kon Jeremy de Graaf de voorzet van Wesley de Klein mooi intikken.

Na het uitstekende begin van VVOG kregen de Vogels richting de 20ste minuut steeds meer grip op de wedstrijd. De kansen van Powel en Grot werden echter gemist door de thuisploeg. De ervaren spits Powel kreeg in de 37ste minuut nog een grote kans maar Roelof de Groot pakte de spits fel en fair aan.

VVOG dacht de rust te kunnen halen met een voorsprong maar op slag van rust werd het toch nog gelijk. Oktay Özturk ontsnapte aan buitenspel en ronde koel af. De treffer was wel discutabel want er leek een overtreding te worden gemaakt door Powel.

Na de rust kon Jaime Bruinier niet meer verder na een blessuregeval in de 1ste helft, Braam verving hem. De Vogels begonnen sterk na de rust maar de sterk spelende Grot kon zijn goede spel niet belonen met een goal.

In de 58ste minuut kreeg VVOG uit het niets een kans om op 1-2 te komen. Na slordig balverlies van de Vogels kon Jeremy de Graaf met een rush vanaf de eigen helft de bal alleen niet binnen de palen krijgen. De Spakenburgers kregen hierna kans op kans maar de bal wilde er maar niet in. In de 56ste minuut kreeg VVOG te maken met het 2e blessuregeval, Samir Merraki kon niet verder en werd vervangen door Jeffrey Snijders.

In de 76ste minuut leken de Spakenburgers dan uiteindelijk wel de voorsprong te pakken. Na een knappe draai om zijn man schoot Powel echter op de lat.  In de 80ste minuut kregen de Vogels een makkelijk gegeven penalty. Na een klein duwtje van Snijders legde de scheidsrechter de bal resoluut op de stip. Powel schoot de penalty feilloos in de hoek.

VVOG probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren door Tim Muller als extra spits op te stellen. Diep in blessuretijd kreeg de verdediger nog een grote kans maar hij mikte naast. VVOG verloor verdient in Spakenburg, maar de manier waarop de goals vielen was stof tot nadenken voor de scheidsrechter. Volgende week kunnen de mannen van Ed Engelkes de rug rechten tegen ASWH.