Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 40

Met deze week: Nieuwe inwoners kregen na twee jaar weer feestelijk welkom in Harderwijk, jongeren bekijken ontwerp nieuwe skatebaan aan de Parkweg en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Wethouder Pijnenburg opent basketbalveld

Dinsdag 27 september opende wethouder Martijn Pijnenburg het vernieuwde basketbalveld aan de Drielandendreef. De aanleg van een kwalitatief goed basketbalveld is de winnende inzending van het Stadsidee 2021.
 
Over het basketbalveld
Met de uitvoering van hun idee realiseren de initiatiefnemers een kwalitatief goed basketbalveld dat aantrekkelijk is voor iedereen. Een plek waar jong en oud een lay-up kan maken, spontaan of georganiseerd. Een basketbalveld met een ondergrond die veilig is voor spieren en gewrichten en met baskets die aan de veiligheidstandaarden voldoen.
 
Over het Stadsidee
Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving. En zo de buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder maken. 

Opening basketbalveld Harderwijk

Jongeren bekijken ontwerp nieuwe skatebaan aan de Parkweg

De veel gebruikte skatebaan aan de Parkweg ligt er bijna 20 jaar. De baan heeft nu duur onderhoud nodig. En een skatebaan van toen is niet meer een skatebaan van nu. Dus is het tijd voor vervanging én een nieuw ontwerp.
 
Afgelopen najaar zijn er gesprekken geweest met jongeren en de wethouder. Er is gekeken naar de mogelijkheden en de jongeren zijn uitgedaagd een nieuw ontwerp te maken. Na een aantal sessies samen met de jeugd en een professionele skater ligt er nu een heel gaaf ontwerp waarop de jeugd naar hartenlust kan skaten, maar ook kan stunten met een step of BMX.
 
Dinsdagavond 4 oktober kon iedereen die geïnteresseerd is het ontwerp voor de nieuwe skatebaan bekijken. Bewegen en ontmoeten zijn erg belangrijk in de ontwikkeling van jongeren. Een gezond sociaal leven helpt de jeugd en maatschappij, zeker in deze tijd. 

Raadsinformatie

De commissie Samenleving vergadert op donderdag 13 oktober vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere Aanbesteding Doelgroepenvervoer 2022 en Onderzoekskosten transformatie de Kiekmure. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie GroenLinks heeft het college schriftelijke vragen gesteld over energietoeslag. De fractie VVD en PvdA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over verduurzamen woningen en clubgebouwen. De fractie Harderwijk Anders over verlenging contract afvalinzamelaar. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Haal op tijd uw boot, kano en surfplank weg bij de strandjes

Het watersportseizoen is bijna afgelopen. Veel eigenaren zetten hun zeilbootjes en andere vaartuigen alweer in de eigen garage of tuin.
 
Ligt uw boot, kano of surfplank nog in het riet of langs het Zeepad bij één van de strandjes langs het Wolderwijd? Haalt u die dan voor 15 oktober weg. Na deze datum worden ze door Stadstoezicht weggesleept. De wegsleepkosten worden in rekening gebracht als u de boot/surfplank afhaalt. Het is overigens niet toegestaan om met de auto en trailer de boot uit het water te halen, omdat auto’s niet op het Zeepad mogen komen. Informatie (ook over eerder weggesleepte boten): Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of via [email protected].       

Evenementen 2023

Wilt u in 2023 een evenement organiseren? Geeft u dit dan vóór 1 november 2022 aan de gemeente door. Op het formulier ‘Vooraankondiging evenement 2023’ kunt u aangeven waar en wanneer  u uw evenement wilt organiseren en wat voor soort evenement u wilt houden. Dit formulier vindt u op onze website harderwijk.nl/evenement-organiseren. Evenementen die op tijd worden doorgegeven, betrekt de gemeente bij het opstellen van de evenementenkalender 2023. Voordeel daarvan is dat u dan begin 2023 al hoort of uw evenement in principe op uw voorkeursdatum en locatie gehouden kan worden. Pas na beoordeling van uw aanvraag, die daarna ingediend moet worden, hoort u of u definitief toestemming krijgt. Meer informatie: mevr. J. Westrik 0341 411 911. 

Nieuwe inwoners kregen na twee jaar weer feestelijk welkom in Harderwijk

Ruim 100 nieuwe inwoners kwamen afgelopen zaterdag naar het Huis van de Stad voor een kennismaking met het gemeentebestuur en de gemeente Harderwijk. Om verschillende redenen kozen zij voor Harderwijk als gemeente om te wonen.
 
Na een voorstelronde in de raadzaal testten we via een quiz de kennis over onze gemeente. Ook bouwden zij mee aan Harderwijk door hun interesse en ervaring te delen en te laten zien. De bijeenkomst eindigde met verschillende rondleidingen door Harderwijk en Hierden onder leiding van raadsleden en wethouders. De inwoners konden zich vooraf opgeven voor een horeca- en culinaire toer, een rondleiding in het Stadsmuseum en het Marius van Dokkum Museum, een historische wandeling over de stadsverdediging en visserij, een natuurwandeling in Hierden en een boottocht langs het Waterfront.
 
Wat was het fijn om de nieuwe inwoners weer persoonlijk welkom te heten! 

Groen doen tijdens de Week van de Duurzaamheid

Benieuwd hoe u gezonder, energiezuiniger en groener kunt leven? Van 8 tot en met 15 oktober zijn er in Harderwijk leuke activiteiten rondom duurzaamheid te doen! Op deze agenda hebben we er een paar uitgelicht. Kijk voor alle activiteiten op www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten.
 
Weekmarkt
  • zaterdag 8 oktober van 8.30 – 13.30 uur
  • weekmarkt Kloosterplein
Iets weten over subsidies, advies voor uw woning of meedoen aan een van onze acties? Kom langs bij de stand van Veluwe Duurzaam op de markt.
 
Expositie Sanne gaat circulair
  • zaterdag 8 - 15 oktober van 9.00 – 17.00 uur
  • bibliotheek Harderwijk
Circulariteit betekent niet alleen het hergebruiken van grondstoffen, maar ook duurzamer produceren en minder consumeren. Sanne geeft handige tips op deze tentoonstelling.
 
EnergieCafé “Help! Mijn energierekening”
  • maandag 10 oktober van 19.30 – 21.30 uur
  • Deventerweg 2a
In veel gevallen kunt u besparen op uw energieverbruik en uw energiekosten. Hoe? Daar gaat het over tijdens het EnergieCafé. Aanmelden kan via de website van Endura.
 
Workshop ‘Maak uw eigen plantenplan’
  • woensdag 12 oktober van 18.30 – 21.00 uur
  • Ontmoetingstuin de Rietmeen
Deze workshop is voor inwoners uit Harderwijk die tegels willen vervangen door groen. Deelnemers gaan naar huis met een plan van aanpak om hun tuin te vergroenen. Inschrijven kan op www.weekvanduurzaamheid.nl.
 
Repair Café Harderwijk
  • vrijdag 14 oktober van 9.30 – 12.30 uur
  • Albert Verweyplein 30
Weggooien, mooi niet! Onder dit motto repareren deskundige vrijwilligers, samen met de klant, alles wat in het huishouden kapot kan gaan. Het Repair Café geeft de kapotte spullen meestal een tweede leven.
 
Open Huis Zonnepark Harderwijk
  • zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 12.00
  • Vuurtorenweg in Harderwijk (langs de N302, volg de borden P8 Dolfinarium)
Bent u ook benieuwd naar de wereld achter uw stopcontact en thermostaat? Kom een kijkje nemen op Zonnepark Harderwijk. Aanmelden is niet nodig. 

Vergadering commissie naamgeving

De commissie Naamgeving vergadert woensdag 12 oktober vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur in de collegekamer van het Stadhuis, Havendam 56 te Harderwijk. Deze vergadering is openbaar en het publiek heeft spreekrecht. De volgende punten staan op de agenda.
 
Naamgeving van
Distelpad, Lupinepad, Beekhuizerweg, Flora Jozinaweg, Operettehof, Operahof, Barbershoppad, Hooischudderdreef, Rolkipperdreef, Ploegdreef, Rijenfreesdreef, Eghof, Veldhakselaarhof, Egpad, Pakkenladerdreef, Bietenrooierdreef, Harderweidegracht, Veldhakselaardreef, Teemsdreef, Boerderijdreef, Hildedreef, Achterhuusdreef. Hildehof, Kaarraddreef, Ledderhof, Blukdreef, Akerdreef, Wendakkerhof, Kiepeloopdreef, Hooibargdreef, Hooibarghof, Schaarweide, Wendakkerpad, Pietsepad, Tuurhamerpad, Riefdreef, Slieptolledreef, Hooigaffeldreef, Aartegaarddreef, Wimmegaffeldreef, Zeisemdreef, Dorsvlegelpad, Simon van der Meer, Braillestraat, Archimedesstraat
 
De agenda met toelichting en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel.
Informatie: Dhr. J. Essenburg, voorzitter commissie Naamgeving, tel. 0341 411 323. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning, aanvraag winterwonen Het Verscholen Dorp Boslaan 2, 3847LT Harderwijk, 30 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, Uitbreiding opslagruimte Fahrenheitstraat 18, 3846BN Harderwijk, 30 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, terras Strandboulevard Oost 6, 3841AB Harderwijk, 29 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, kapplan gemeente Harderwijk 2022-2023 Havendam 56, 3841AA Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, plaatsing airco buitenunit Pasenstraat 7, 3841BN Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, realiseren pad tot tuin Westrak 2, 3844LA Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, plaatsen dakterras Wolleweverstraat 8A, 3841AZ Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, plaatsen airco-unit Donkerstraat 13, 3841CA Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, plaatsen scherm, Strandboulevard Oost 6 Harderwijk, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, Kappen 1 boom Hoge Varenweg 4, 3849RH Hierden, 28 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, verbouw woning a.d. Beethovendreef 5, 3845AR Harderwijk, 27 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, WInterwonen Boslaan 2 13, 3847LT Harderwijk, 27 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, aanvraag zonnepanelen 2 Strandboulevard Oost 10, 3841AB Harderwijk, 27 september 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, openslaande deuren voorgevel Beneluxlaan 40, 3844AK Harderwijk, 26 september 2022

Verlening en weigering vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning, afgraven talud en keerwand plaatsen achter Stakenbergerhout 100-114, 3845JG Harderwijk, 30 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, bouwen schuur en overkapping Stakenbergerhout 100, 3845JG Harderwijk, 30 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, nieuwbouw bijgebouw Molenweg 29, 3849RL Hierden, 29 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, overkappingen Grensweg 1, 3849MT Hierden, 29 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning kappen 1 boom Sonnevancklaan 33, 3847LW Harderwijk, 29 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, plaatsen dakkapel Smeepoortstraat 39 1, 3841EH Harderwijk, 28 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, plaatsen zonnepanelen Grote Marktstraat 15, 3841AH Harderwijk, 28 september 2022
  • Weigering omgevingsvergunning, zonnepanelen Piet Heinlaan 101, 3843EZ Harderwijk, 27 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning woning Varenweg 4b, 3849PJ Hierden, 26 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning renoveren kap 24 woningen Stadsweiden (o.a. Ankermeen 2 e.o.) Harderwijk, 26 september 2022
  • Verlening (tijdelijke) omgevingsvergunning winterwonen Boslaan 2-30, 3847LT Harderwijk, 26 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning wijzigen bedrijfspand Morsestraat 12 en 12a, 3846CW Harderwijk, 26 september 2022
  • Verlening omgevingsvergunning verbouwen woning Stationslaan 44, 3841DB Harderwijk, 26 september 2022

Milieumeldingen

  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Schokkermeen 10 te Harderwijk, 29 september 2022
  • Melding voor het realiseren van een GBES aan Berkenboomsweg 10 te Hierden, 29 september 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Lauwers 62 te Harderwijk, 29 september 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Marsdiep 57 te Harderwijk, 29 september 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Alberdingk Thijmlaan 124 te Harderwijk, 29 september 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Alberdingk Thijmlaan 212 te Harderwijk, 29 september 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning met garage en berging aan Oranjelaan 12 te Harderwijk, 29 september 2022

Verkeersbesluiten 

  • Verplaatsen gereserveerde parkeerplaatsen opladen elektrische voertuigen Dorpshuisweg, 28 september 2022
  • Verplaatsen gereserveerde parkeerplaatsen opladen elektrische voertuigen Dotterbloemdreef, 27 september 2022
  • Instellen gereserveerde parkeerplaatsen opladen elektrische voertuigen Stationsplein, 27 september 2022