Nieuwe woonzorglocatie voor ouderen aan de Boerhaavelaan

Een prachtige nieuwe woonzorglocatie in Harderwijk! Daarvoor tekenden op donderdag 8 maart Monique Govers, directeur-bestuurder Omnia Wonen en Margreeth Kasper de Kroon, raad van bestuur Zorggroep Noordwest-Veluwe. Aan de Boerhaavelaan komt een multifunctioneel woonzorggebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en dat toekomstbestendig is.

De prachtige locatie biedt straks ruimte aan circa vijftig cliënten van de Zorggroep, die daar kunnen wonen in een eigen wooneenheid die is afgestemd op hun behoeften.

Er komen naast een mooie binnentuin veel gezellige algemene ruimtes. Het gebouw wordt energiezuinig en is voor meerdere doelgroepen geschikt. De komende decennia zal het gebruikt worden voor zorgbehoevende ouderen.
 
De Zorggroep is blij met de nieuwe locatie: middenin de Harderwijkse samenleving en vlakbij voorzieningen, waaronder het gezellige winkelcentrum Tweelingstad. “Dit is niet alleen prettig voor de mensen die ervoor kiezen daar te wonen, maar ook voor de buurt”, vertelt Anita van der Haar-Ros, hoofd vastgoed Zorggroep.

“Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het gebouw ook een belangrijke buurtfunctie gaat vervullen voor ouderen in de wijk.”

“De regio mag trots zijn op Omnia Wonen”, aldus Anita. “Door de positieve inbreng van Omnia is Harderwijk straks aan de Boerhaavelaan een gebouw rijker waar veel Harderwijkers fijn zullen wonen en werken.” Vanuit de gemeente is CDA wethouder Jeroen de Jong zeer behulpzaam geweest door mee te denken en het belang van Harderwijk te benadrukken.
 
Manager vastgoed Ton Hoogendoorn van Omnia geeft aan dat de omgevingsvergunning rond is. “Als alles volgens plan verloopt, starten we binnenkort met de sloop van de nog aanwezige opstallen en direct aansluitend met de bouw. De verwachting is dat in de zomer van 2019 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.” Omnia Wonen is blij dat zij, ondanks de turbulente tijd waarin de bouwwereld zich bevindt, deze voor Harderwijk zo belangrijke voorziening kan realiseren. “Het is heel plezierig dat vanaf het begin van dit initiatief alle partners en de gemeente zich maximaal inzetten om dit project tot een succes te maken!”
 
Omnia Wonen levert met deze nieuwbouw aan de Boerhaavelaan een flinke bijdrage aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Voor de Zorggroep is dit een mooie kans om verder te bouwen aan de verhoging van de kwaliteit van haar huisvesting. In dit gedeelte van Harderwijk is Zorggroep Noordwest-Veluwe nog niet gevestigd. Het wordt een mooie aanvulling op de locaties van onder andere Randmeer, Weideheem en Sonnevanck.