Nieuw woongebied Drielanden - West wordt Harderweide

Het college van Harderwijk heeft ingestemd met de zogenaamde ontwerpstructuurvisie Drielanden – West.

Daarnaast heeft het plan Drielanden – West een nieuwe definitieve naam gekregen. Onder de nieuwe naam Harderweide zal gestart worden met de promotie van het nieuwe woongebied.

De structuurvisie

De structuurvisie legt een stevige basis voor het bestemmingsplan en de verdere ontwikkeling van het nieuwe gebied. De hoofdlijnen op alle vakterreinen worden er in vastgelegd en veel onderzoeken (flora/fauna, geluid, bodem en dergelijke) zijn reeds uitgevoerd en meegenomen. De structuurvisie 2015 heeft van 2 juli t/m 12 augustus 2015 ter visie gelegen.

Harderweide

Als nieuw wijkdeel van Drielanden verrijst nieuwbouwplan Harderweide. Er komen ongeveer 1.000 nieuwe woningen bij in het nieuwe gebied. De toekomstige bewoning kenmerkt zich als landelijk wonen maar wel dicht bij alle dagelijkse voorzieningen naast de wijk Drielanden en de Veluwe als achtertuin. De naamgeving is gebaseerd op het landelijke karakter tussen water en bos en sluit aan op de andere woonwijk Stadsweiden.

Samenwerkende partners

Voor de gebiedspromotie werkt de gemeente samen met de firma’s Slokker en BPD. Samen met dit consortium is er een marketingcampagne opgezet. Er is inmiddels een website online. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.harderweide.nl.

De gemeenteraad krijgt de structuurvisie nog ter vaststelling aangeboden.