Nieuw stadsdeel Harderweide van start (video)

Op 23 november werd officieel gestart met het bouwrijp maken van het nieuwe stadsdeel Harderweide in Harderwijk.

Hierbij waren aanwezig wethouder Pieter Teeninga en vertegenwoordigers van gemeente, BPD en Slokker. 


Samen met het consortium, bestaande uit  BPD en Slokker, worden de komende jaren 1040 woningen in deelfases gebouwd. In deelplan 1, bestaande uit de eerste 380 woningen, biedt het consortium woningen aan en de gemeente bouwkavels. Het karakter van het nieuwe stadsdeel is gebaseerd op een landschappelijke inrichting met aandacht voor de groene kwaliteiten van de Veluwe.  
 
Uitvoering compensatieplan das Harderweide wordt een deel van de wijk Drielanden. Omdat de wijk ontwikkeld wordt op de locatie die voorheen als foerageer gebied van de das fungeerde, diende hier compenserende maatregelen voor genomen te worden op grondgebied van Ermelo. Afgelopen jaren heeft hier overleg over plaatsgevonden met  bewoners uit Ermelo.  De gemeente Harderwijk heeft inmiddels overeenstemming met hen bereikt, waardoor het compensatieplan kan worden afgerond. 
 
Informatie over Harderweide Mocht u vragen hebben of heeft u interesse in een woning of kavel in het nieuwe gebied dan kunt u terecht op de site www.harderweide.nl en op de sites van deelnemende partijen.