Nieuw kindercollege van Harderwijk geïnstalleerd

In de raadsvergadering van 29 oktober zijn kinderburgemeester Daan Boersma en kinderwethouder Lissy van Bennekom geïnstalleerd door plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Laurens de Kleine.

Kinderburgemeester Daan kreeg de kinder-ambtsketen om en kinderwethouder Lissy kreeg een speld die zij draagt als kinderwethouder

De kinderburgemeester en de kinderwethouder vormen samen het komende jaar het nieuwe kindercollege van Harderwijk.  
 
Burgemeester Harm-Jan van Schaik: ‘’Na een jaar mogen we andere kinderen een kans geven om te ontdekken hoe leuk het is om in het kindercollege van Harderwijk en Hierden te zitten. Er hebben dit jaar veel goede kandidaat-burgemeesters en –wethouders meegedaan en wat was het dan ook spannend. Daan en Lissy, voor jullie gaat het nu echt beginnen. Wat hebben jullie op een mooie manier aangegeven waar jullie voor willen gaan het komende jaar. Ik wens jullie veel succes. Samen maken we Harderwijk en Hierden nog mooier.”  
 
Oog voor elkaar
Het kindercollege gaat nu aan de slag. Het komende jaar geven zij aandacht aan ontmoeting in Harderwijk en Hierden en oog voor kinderen die het moeilijk hebben. Als ambassadeur van de gemeente gaan zij samen met de collegeleden mee op pad naar evenementen en officiële gelegenheden, om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden.  
 
Afscheid Isabella en Nino
Het afgelopen jaar vormden Isabella Hoeve en Nino Petersen het kindercollege van Harderwijk. Zij hebben ondanks het coronavirus veel gedaan het afgelopen jaar. Altijd met volle inzet en veel enthousiasme. Zij dragen na een jaar met mooie ervaringen het stokje over aan het nieuwe kindercollege. Op dinsdag 3 november neemt het college van burgemeester en wethouders afscheid van deze twee bijzondere Harderwijkers.
 
Kindercollege geeft kinderen een stem
Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over politiek en het werk van de gemeente. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wethouder is, maar wat deze doen, is onbekend. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek ook voor kinderen leuk en toegankelijk maken. Kinderen uit Harderwijk en Hierden kunnen bij het kindercollege terecht met vragen of ideeën voor de gemeente.

Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden. Harderwijk zijn wij samen!

Installatie kindercollege gemeente Harderwijk 2020 2021
Kinderburgemeester Daan Boersma en kinderwethouder Lissy van Bennekom geïnstalleerd door plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Laurens de Kleine. (Foto gemeente Harderwijk)