Mooi schaapscheerdersfeest

Onder schitterende weersomstandigheden vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse schaapscheerdersfeest plaats op de Dierenweide in Harderwijk.

Uiteraard waren de naamgevers van deze dag, de schapen, aanwezig om van hun dikke vacht te worden ontdaan maar alles wat daaromheen werd georganiseerd was minimaal net zo populair bij de vele kinderen die de dag bezochten.

Er zijn ruim 250 kinderen geweest die met een gekochte strippenkaart aan de diverse attractie hebben deelgenomen. Daarnaast zijn er enkele honderden losse kaartjes verkocht. Ruim 1000 bezoekers hebben de Dierenweide bezocht.
 
Er was een nieuwe attractie, het treintje, dat met name bij de kleinste kinderen erg populair was. Ook de 2 springkussens, paardentram, pony’s, draaimolen  en vele andere spelletjes werden zeer goed bezocht.
 
Op het terras van naastgelegen verzorgingstehuis is ook een schaap geschoren. Bovendien zijn een groot aantal ouderen, voortgeduwd door Maatschappelijke Stagiaires, op het terrein geweest om alles van nabij te bekijken. Al met al is het een superdag geweest op en rond de Dierenweide.