Molen de Hoop van top tot teen te bezichtigen tijden Open Monumentendag

In heel Nederland staan bijzondere monumenten. Molen De Hoop in Harderwijk is er een van. Daarom doet de Harderwijkse korenmolen mee aan Open Monumentendag dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 14 t/m 15 september. Zowel de molen, de molenwinkel en het bakkerijmuseum zijn zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Molen de Hoop: een plek van plezier

Plekken van plezier
Het thema van de Open Monumentendag 2019 is ‘plekken van plezier’. Want de amusementswaarde van monumenten is tegenwoordig hoog. Ook bij Molen De Hoop staat over het algemeen en tijdens open monumentendag in het bijzonder plezier centraal. Hoe anders zorg je ervoor dat vele tientallen vrijwilligers al vele jaren deze bijzondere molen draaiende houden?!

Een plezierig programma
Tijdens Open Monumentendag geven de molenaars demonstraties, zoals het hijsen van de zeilen en het daadwerkelijke malen. Er worden koffie en koeken geserveerd en is er een garageverkoop. Ook de gidsen staan weer paraat om mensen mee te nemen op ontdekkingstocht door de stellingmolen. In de molenwinkel kan men terecht om heerlijke producten te kopen. Tijdens Open Monumentendag is het uitgebreide assortiment aangevuld met honing van plaatselijke imkers.

Bakkers, bakken maar!
En kun je met dat meel niet wachten om aan de slag te gaan? Dan kun je dit jaar voor het eerst naar het aangrenzende bakkerijmuseum voor diverse demonstraties en om zelf brood, koeken en cake te bakken. 

Molen De Hoop
De Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 en vormt sinds 1998 de entreepoort van Harderwijk. De molen is van ver buiten de stad te zien. Met hulp van de wind en vele vrijwilligers en sponsoren draaien de wieken van De Hoop al vele jaren. De molen doet nog altijd dienst als korenmolen en is voor publiek op zaterdagen en in de maanden mei t/m september ook op woensdagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. In juli en augustus is de molen, m.u.v. maandag en dinsdag, iedere dag geopend. Tijdens de openingstijden zijn er altijd gidsen aanwezig die u graag rondleiden en meer vertellen over de bijzondere historie van De Hoop.

Molen de Hoop Harderwijk
(Foto: Harderwijkse Molen Stichting)