Milia zoekt kinderen om mee te dansen en toneel te spelen!

Milia is 9 jaar en doet elke zaterdagochtend bij Cultuurkust mee aan Dansexpressie. 

Ze heeft zichtbaar plezier in het dansen.


Toneel spelen vindt ze ook leuk. En daarom doet zij vanaf woensdag 6 februari mee aan Podium Uniek; een nieuwe cursus met dans en toneel voor kinderen met een beperking.
 
Joanne Zwart, moeder van Milia, vertelt; ‘Milia wordt dit jaar 10 en haar ontwikkeling loopt steeds meer uiteen met die van leeftijdgenoten. Dit is niet verdrietig, maar wel hoe het is. Ze is op haar plek binnen het regulier onderwijs, maar ontmoet geen kinderen zoals zij zelf. We wensen haar contact en plezier toe, misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen met andere kinderen met een beperking. Vanuit dit verlangen heb ik de samenwerking gezocht met Cultuurkust. Zij waren direct enthousiast omdat deze doelgroep nog niet voldoende vertegenwoordigd is binnen het culturele aanbod in de regio. Hieruit is een fantastische podiumcursus ontstaan voor kinderen met een beperking, genaamd Podium Uniek’.

Podium Uniek is voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 15 jaar met een licht verstandelijke beperking die van dansen en toneelspelen houden. Samen met professionele kunstvakdocenten kunnen zij bij Podium Uniek ontdekken wat daar allemaal bij komt kijken; zoals toneel- en dansstukjes verzinnen, op verschillende manieren bewegen, duidelijk maken wat je bedoelt en hoe je daarbij met anderen samenwerkt. Podium Uniek biedt een plek om serieus met hun hobby bezig te zijn, waar oog is voor de ontwikkeling van hun podiumvaardigheden, en waar zij tegelijkertijd vrienden en vriendinnen kunnen maken. Waar zij onbelemmerd creatief bezig kunnen zijn, de verstandelijke beperking even geen rol speelt en waar zij gelijkwaardig contact opdoen. De inhoud van de lessen wordt toegespitst op de mogelijkheden van de deelnemers. De laatste les is een korte voorstelling voor ouders en vrienden.
‘Mijn wens voor Milia is dat zij op de woensdagmiddag met andere kinderen bezig kan zijn met dans en toneel. Dus via deze weg een oproep aan alle kinderen met een lichte beperking om mee te doen en samen plezier te hebben!  Woensdagmiddag 6 februari is de open les; iedereen die nieuwsgierig is en de andere deelnemers wil ontmoeten is van harte welkom!’
 
Podium Uniek
Start: woensdag 6 februari 2019
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Aantal lessen: 10
Docent: Josine Hartlief
Locatie: Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk