Meer veiligheid bij rotonde Stadswei – Westermeenweg bij viaduct A28

Maandag 29 oktober starten de wegwerkzaamheden bij de rotonde Stadswei –Westermeenweg. Er worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid voor met name fietsers te verbeteren. De werkzaamheden zijn onderdeel van het Verkeersveiligheidsplan.

Verkeershinder auto

De rotonde is alléén in de nachtelijke uren van 7 t/m 9 november geheel voor alle verkeer afgesloten. Er komt een omleidingsroute voor alle verkeer via omleidingsborden.

Van 29 oktober t/m 12 november blijft overdag autoverkeer over de rotonde in twee richtingen mogelijk via de Westermeenweg. Een verkeersregelinstallatie begeleidt het verkeer en omleidingsborden geven de route aan.

Van 9 op 10 november van 19.00 – 05.00 uur worden er ook asfalt reparatie werkzaamheden uitgevoerd aan de Ceintuurbaan. Vanaf de rotonde Burg. van Boeijenplein tot na de inrit naar het Bungalowpark Ceintuurbaan nr 4. Voor doorgaand en aanwonend verkeer is er een omleiding ingesteld.

Verkeershinder fietsers

Van 29 oktober t/m 12 november is er over de fietsoversteek Stadswei naast de rotonde geen fietsverkeer mogelijk. Fietsers dienen via Rietmeen, Ouverturepad, Drielandendreef of vice versa om te rijden. Ook voor fietsers geven omleidingsborden de route aan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, dhr. R. Rhijnsburger, r.rhijnsburger@harderwijk.nl.