Marijn Fidder start fotoserie over kinderkanker

Door Lex Schuijl - Marijn (20) volgt gedurende een jaar lang 12 kinderen van verschillende leeftijden met kinderkanker in hun dagelijks leven. 

Dit doet zij tijdens schooltijd, thuis en in het ziekenhuis. Haar bedoeling is om met een fotoserie over kinderkanker deze vreselijke ziekte meer onder de aandacht te krijgen en geld op te halen voor Stichting Kanjer Wens.

Goede doelen
Zij hoopt met de fotoserie de kinderen en hun ouders blij te maken met deze herinneringen. “Met dit project halen we geld op voor Stichting Kanjer Wens, Kika en schenken we meer aandacht aan kinderkanker.”

Deze stichting is een jonge non-profit organisatie die zich bezig houdt met het vervullen van wensen van (ernstig) zieke kinderen. Dit doen zij met een grote groep vrijwilligers door heel Nederland. Alle vrijwilligers doen dit geheel belangeloos. De Kanjer Wensdagen zorgen ervoor dat het kind met het hele gezin een dag kan genieten en dat het ziek zijn voor één dag vergeten wordt.

“Ik hoop dat we voor deze stichting minimaal 1000 euro kunnen ophalen. Daarnaast wil ik een deel van het geld doneren aan Kika. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te vergroten. Alles wat meer wordt binnengehaald wordt onder deze stichtingen verdeeld.”

Investering

“Natuurlijk investeer ik zelf ook in het project. Ik rijd voor deze fotoserie regelmatig door het hele land en brandstof is helaas niet gratis. Verder heb ik ook te maken met de afschrijving van mijn cameraspullen. Gelukkig sponsort Tamron Nederland dit project met bruikleen van een aantal lenzen.” 

Expositie

Marijn hoopt eind dit jaar te kunnen exposeren. “Ik wil dolgraag met deze serie exposeren, om kinderkanker zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Hiervoor heb ik 1500 euro nodig voor het afdrukken van de foto's, maar ook voor het drukken van promotiemateriaal.
Daarnaast wil ik deze expositie graag feestelijk openen met een leuk presentje voor de kinderen en ouders, een fotoboekje met alle foto's (ook de foto’s die niet in de uiteindelijke serie komen). Voor de fotoboeken en de leuke presentjes heb ik ongeveer 500 euro nodig.

Ook hoop ik een deel van mijn reiskosten te kunnen financieren, want maandelijks ben ik hier ongeveer 100 euro aan kwijt. Voor mij is het mogelijk om een groot deel zelf te bekostigen, maar zou met 500 euro mooi geholpen zijn. Daarom heb ik, om dit project te financieren, jullie hulp nodig!”
 
Meer info: marijnfidder@hotmail.com en: https://nl.dreamordonate.com/dromen/fotoserie-over-kinderkanker/

Duuk 6 jaar

Lynn 5 jaar