Margot Boer verricht startschot schaatstoertocht bij Flevonice

Op zaterdag 16 december zal Margot Boer om 07.00 uur het startschot verrichten voor de Weissensee Schaatstoertocht bij Flevonice.

Margot Boer is ex topsport lange baan schaatster en gaat deze winter de uitdaging aan om 200 kilometer te schaatsen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Margot Boer is Olympisch medaille winnares op de 500- en 1000 meter van 2010.

De schaatstoertochten bij Flevonice zijn een goede voorbereiding voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee of de échte Elfstedentocht. Samen met Toine Doreleijers – voorzitter van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee - schiet Margot in de duisternis de honderden deelnemers weg. Flevonice en de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee genieten van een jarenlange vruchtbare samenwerking.
 
De Weissensee schaatstoertocht is aangekleed met muziek, speaker, Koek en Zopie, ouderwets stempelen en een aandenken. Starten is mogelijk tussen 07.00 en 12.00 uur. De tocht eindigt om 16.00 uur. Iedereen mag en kan deelnemen,  jong- en oud, geoefend of minder geoefende schaatsers. Iedereen is welkom.
 
Meer informatie en het programma zijn te vinden op: www.flevonice.nl
 
Margot Boer schaatster

Over Flevonice

Flevonice opende zaterdag 2 december weer haar 3 kilometer lange ijsbaan na een mooi zomerseizoen. De schaatsbaan is tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur. 

Aan de jeugdige schaatstalenten is ook gedacht, voor hen is er het IceFunpark4kids met een grote speeltuin met een krabbelijsbaan (400m²), grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.