Makelaar verdient zijn dure geld ruimschoots terug in deze overspannen markt

Gratis tip voor verkopers die overwegen hun woning zelf te verkopen. Goedkoop kan namelijk ook duurkoop betekenen.

“De laatste tijd zien we dat sommige verkopers overwegen om de makelaarskosten uit te sparen door zelf hun huis te verkopen”, vertelt Danny Klaassen, register makelaar taxateur van Randmeer Makelaars

Zelf uw woning verkopen lijkt eenvoudig en voordelig: even een tekstje maken en met uw eigen camera, een paar foto’s schieten voor op internet, bijvoorbeeld op Marktplaats.nl, op funda.nl en via de site van het Kadaster en buren eens informeren wat de vraagprijs zou kunnen zijn.

“Wij hebben nu een aantal goede praktijkvoorbeelden om aan te tonen dat deze beslissing op dit moment een hele slechte keuze is”, vult zijn collega makelaar taxateur Maurits Buis aan. “Wij hebben de afgelopen maand een aantal woningen verkocht waarbij de verkopers via familie en/of vrienden al een mogelijke koper op een presenteerblaadje hadden aangereikt gekregen. Gelukkig voor de verkopers hebben ze alsnog ons als kantoor ingeschakeld voor de verkoopbemiddeling en uiteraard om te ontzorgen.” 

Nu blijkt dat een aanmelding via ons kantoor op het landelijke platform funda.nl en het netwerk van ons (en NVM collega’s ) makelaarskantoor een aantoonbaar positieve effect heeft op een hogere opbrengst. In deze overspannen markt zijn vaak meerdere kopers bereid om extra in de buidel te tasten bij een woning waarop hun oog is gevallen. De teller staat inmiddels op 15 verkochte woningen in de maand november, waarvan er 6 woningen ruim boven de vraagprijs, 5 voor de vraagprijs en 4 net onder de vraagprijs zijn verkocht.

Het blijkt dat de beste betalende koper niet altijd uit Harderwijk komt maar steeds vaker uit de regio of Randstad afkomstig is. Deze kopers worden door een onderhandse verkoop, zonder tussenkomst van een makelaars of funda, anders niet of nauwelijks bereikt. 

“Voor mensen uit andere (overspannen) regio’s, zoals Amersfoort en Utrecht, liggen de prijzen bij ons nog relatief laag en is het bieden boven de vraagprijs een alledaags verschijnsel.” besluit Klaassen.


Randmeer Makelaars
Bruggestraat 24 Harderwijk – 0341456455 - info@randmeermakelaars.nl

Randmeer Makelaars Harderwijk