Maarten van Panhuis (Harderwijk) neemt namens Timeflex deel aan het overleg SZW van de Tweede Kamer

Op woensdag 14 oktober a.s. neemt Maarten van Panhuis namens Timeflex deel aan het overleg van de commissie voor SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) van de Tweede Kamer. 

Deze commissie behandelt en toetst de onderwerpen binnen het beleid van de minister (Lodewijk Asscher) en de staatssecretaris (Jetta Klijnsma). De commissie adviseert en voert regelmatig overleg met hen.

Het belangrijkste onderwerp van dit bewuste overleg is het afschaffen van het jeugdminimumloon. Meerdere politieke partijen voeren al geruime tijd actie voor nieuwe wetgeving waarbij er geen onderscheid meer is tussen het minimumjeugdloon en het minimumloon voor volwassenen. Inmiddels ligt bij de minister het verzoek om dit door te zetten in wetgeving. 

Het gevolg: oplopende werkgeverskosten

Het gevolg zou zijn, dat werkgevers die gebruikmaken van het jeugdminimumloon kunnen worden geconfronteerd met sterk oplopende personeelskosten. In sommige gevallen wel € 5 tot € 6 per uur. Uiteraard zullen wij als Timeflex onze bezorgdheid kenbaar maken tijdens dit overleg. 

Wat zijn uw ervaringen?

Wij zijn benieuwd naar uw praktijkvoorbeelden, zorgen en aanvullende vragen. Wilt u deze aan onze kenbaar maken? Dan nemen wij uw input mee naar dit overleg. Dat kan tot uiterlijk dinsdag 13 oktober a.s. via het contactformulier op onze website (invoervelden onderaan de pagina).
 

Aanvullende informatie

Via ontstaande link vindt u een overzicht van de deelnemers aan en de agenda van dit overleg:
www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen
 
Het overleg is woensdag 14 oktober vanaf 12:00 uur live te volgen via onderstaande link:
http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/thorbeckezaal
 
(Let op: de vergadering is nu gepland in de Thorbeckezaal. Mocht dit anders zijn, kies dan de juiste livestream)

Maarten van Panhuis Timeflex