Literaire avond met Ronald Giphart

Op donderdag 15 maart 2018, tijdens de Boekenweek, komt de bekende schrijver Ronald Giphart vertellen over zijn boeken. 

De alleskunner van de Nederlandse literatuur komt naar Nunspeet.

Deze literaire avond, georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Veluvine Nunspeet,  belooft een heerlijke avond vol literatuur en humor te worden!
 
Ronald Giphart
Na zijn studie Nederlands was Ronald Giphart jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou (1992) die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Sindsdien behoort hij tot de top van de Nederlandse literatuur met succesvolle boeken zoals Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, IJsland en Harem. In de roman Lieve (2016), een spannend verhaal over verliefdheid, verlangen en trouw, neemt Giphart de lezer mee naar de bruisende en schimmige filmwereld. In 2017 schreef hij samen met een robot genaamd Asibot het korte verhaal De robot van de Machine is de mens in het kader van de campagne Nederland Leest.
 
Zijn oeuvre bestaat verder uit non-fictie boeken, novellen, columns, een graphic novel en culinaire-literaire werken. Hij weet in zijn boeken literatuur en wetenschap te combineren, zoals bijvoorbeeld in Mismatch (2016). Daarnaast is hij ook een echt podiumdier en treedt hij regelmatig op met verschillende schrijvers. Hij wordt dan ook de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers genoemd. Giphart vertelt soepel en losjes, beeldend en beheerst, en hij zit nooit om een grap verlegen!
 
Boekenweek 2018
De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. Het Boekenweekgeschenk, verkrijgbaar in de boekhandel, is getiteld Gezien de feiten en geschreven door Griet Op de Beeck. Het Boekenweekessay Natuurlijk is aan de hand van auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.
 
Praktische informatie
De literaire avond met Ronald Giphart op 15 maart in Veluvine Nunspeet begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.veluvinenunspeet.nl en aan de kassa van Veluvine. Boeken van Ronald Giphart zijn verkrijgbaar aan de boekentafel van Boekhandel Osinga en kunnen door de schrijver worden gesigneerd.

Ronald Giphart