Lisa Kruger met 5 afstanden naar WK-zwemmen

Lisa Kruger (18) uit Harderwijk heeft tijdens de twee kwalificatie momenten op vijf afstanden de limieten weten te zwemmen voor de Wereld Kampioenschappen  Parazwemmen. 

Tijdens de Swimcup Den Haag kwamen er vier WK-limieten op de teller van de Harderwijkse topzwemster. Daar werden de 100m vlinderslag, 100m rugslag, 100m schoolslag en de 200m wisselslag onder de door de KNZB vastgestelde limieten gezwommen.

Op de 100m vrije slag kwam Lisa Kruger in Den Haag nog slechts 0,10 sec, te kort. Een week later kwam tijdens de Swimcup Eindhoven de klok op al deze afstanden wederom onder de limiettijden te staan. In de series in Eindhoven kwam de WK-richttijd op de 100m vrije slag weer dichtbij, maar bleef Kruger op 0,2 sec. verwijderd van de vastgestelde tijd.

In een laatste en ultieme poging kwam in de finale in Eindhoven dan eindelijk “de” tijd op het scoreboord. In 1.01,09 zwom Lisa Kruger eindelijk onder het limiet van 1.01,32, waarmee Kruger haar vijfde WK-limiet zeker stelde. De Wereld Kampioenschappen zouden plaats vinden begin Augustus in Maleisië. Helaas heeft de Internationale Paralympische zwembond (WPS) Maleisië het recht ontnomen dit WK te organiseren, omdat zij de zwemmers uit Israël geen deelname gunden. Het WK zal nu plaatsvinden van 9 t/m 15 september in het Olympisch zwemstadion in Londen.