Lionsclub helpt Scouting Harderwijk (video)

Beter konden ze het niet treffen. Bij een temperatuur van rond de 14 graden en een zon overgoten dag, was het zaterdag klusdag bij Scouting Verbraak Margriet groep in Harderwijk.

Samen met de Lionsclub Harderwijk Irminloo gingen de ouders actief aan de gang met de diverse klussen rondom het gebouw in het kader van nLdoet.

Hoewel nLdoet, een initiatief van het oranjefonds, landelijk al in het weekend van 11 maart werd gehouden, was in goed overleg tussen beide organisaties de datum van afgelopen zaterdag afgesproken.
 


om 8 uur ’s ochtends begonnen de deelnemers aan de klussen, waaronder het in de bruinoleum zetten van de 2 gebouwen, het plaatsen van terreinverlichting en diverse werkzaamheden binnen de panden. om de panden te kunnen schilderen, waren donderdag door dolmans Specialistische Reiniging de gebouwen al afgespoten en de algenaanslag verwijderd.

niet alleen de panden werden weer strak in de verf gezet, maar ook werd er over een afstand van 120 meter een sleuf gegraven om loze leidingen in te leggen tussen de twee gebouwen. dankzij het beschikbaar stellen van een graver door de Firma kamphorst, hoefde dit niet allemaal met de hand te worden gegraven. Via de leidingen tussen de twee gebouwen, door wellplast beschikbaar gesteld, wordt later in het jaar het mogelijk gemaakt om in beide gebouwen internet te kunnen gebruiken. 

Mooi Resultaat

Rond half 3 waren de werkzaamheden klaar en konden beide verenigingen terug kijken op een geslaagde dag. dit mooie resultaat werd gedeeld met familieleden van de Lionsclubleden die aan het einde van de dag waren uitgenodigd om samen nLdoet af te sluiten.
als dank voor haar inzet werd de Lionsclub aangeboden om nog eens terug te komen en gebruik te maken van de locatie voor een eigen activiteit ‘zonder kwasten of graafmachine’. Voor beide verenigingen was de dag, mede dankzij het mooie weer, een groot succes wat zeker een vervolg zal krijgen