Lezing Groei en Bloei Harderwijk

Carmen Todita en Eelke Wiersma geven 22 september 2015 een lezing over Roemenie in de Kiekmure Harderwijk. Aanvang 19.45 uur

Deze lezing van Groei en Bloei staat in het teken Transsylvanie. Dit is de grootste provincie van dat land. De provincie heeft prachtige natuurgebieden en rijke flora en fauna.

De eerste lezingavond van het nieuwe seizoen van Groei&Bloei afd. Harderwijk e.o. staat in het teken van Roemenië, of nauwkeuriger: Transsylvanië, de grootste provincie van het land met prachtige natuurgebieden en een ongelooflijk rijke flora en fauna: de laatste grote wildernis in Europa.

Carmen Todita en Eelke Wiersma hebben jaren geleden als doel gesteld om de economische omstandigheden van de plaatselijke bevolking te verbeteren. Daarom vertellen ze vanavond over de schoonheid van dit unieke onontdekte deel van Europa. Wellicht komt u op het idee eens een reis naar dit gebied te maken en zelf de ongerepte natuur van dit land te ervaren.

Op het landgoed “Casa Careel” in het Nationale Park Apuseni, houden Carmen en Eelke zich ook bezig met permacultuur. Zij hebben een eigen moestuin en verzamelen elk jaar geneeskrachtige kruiden. Het is puur genieten van de biologische groenten uit eigen tuin en de gerechten die zij met behulp van natuurlijke kruiden bereiden.

De lezing van deze avond gaat behalve over de flora en fauna, ook over het ecotoerisme, de economische omstandigheden, het leven op en rond het landgoed “Casa Careel”, de natuur en leefomgeving, water en milieu en projecten voor de plaatselijke bewoners, en de sociale ontwikkelingen.

Gratis voor leden van Groei & Bloei
Niet leden betalen een bijdrage van € 2.50
Informatie