Lezing Groei & Bloei, Waar komen onze tuinplanten vandaan?

Op dinsdag 5 april 2016 komt Brian Kabbes een lezing geven over de herkomst van onze tuinplanten. Alle tuinplanten zijn ooit op enig moment uit de natuur gehaald en zijn vaak na lange omzwervingen en kwekersactiviteten in onze tuinen terecht gekomen.

De heer Kabbes is kweker en houdt bovendien veel van reizen.

In deze lezing neemt hij u mee naar alle uithoeken van de wereld waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien.

Van de uitgestrekte prairies van Noord Amerika tot de Alpen van Nieuw Zeeland en van de steile hellingbossen in Japan tot de steenwoestijnen van Zuid Afrika; overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen. U krijgt een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers en tevens kunt u zien wat de natuurlijke groeiplaatsen ons vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen. In twee maal 50 minuten maakt u een botanische wereldreis, langs vele boeiende tuinplanten en evenzoveel opmerkelijke verhalen.

Bovendien neemt de heer Kabbes tuinplanten mee.
Daarnaast is er een plantenruilbeurs: leden nemen overtollige planten mee uit hun tuin, die vervolgens een plaatsje krijgen in de tuin van andere leden.

Geïnteresseerd? U bent van harte welkom.
De lezing vindt plaats in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan.
Aanvang: 19.45 uur
Voorafgaand aan de lezing is er een kort huishoudelijk deel.
De lezing is gratis voor leden van Groei en Bloei.
Niet-leden zijn welkom. Wel wordt er een kleine bijdrage van € 2,50 verwacht.
Lezing Groei & Bloei, Waar komen onze tuinplanten vandaan?